Omgeving

Het dorp Bakkum is onderdeel van de gemeente Castricum en is gelegen aan de duinkant, op 3 km van het strand van Castricum aan Zee. Huis de Linde ligt in het hart van Bakkum en is gelegen aan een rustige straat. In de directe nabijheid (150 m) bevinden zich diverse restaurants. U kunt kiezen; van snackbar tot sterrenrestaurant Apicius. Voor boodschappen kunt u naar Castricum (1,5 km). Daar zijn diverse winkels en een paar grote supermarkten. De omgeving is bij uitstek geschikt voor mensen die graag fietsen en wandelen of natuurlijk gewoon lekker willen relaxen aan het strand. Het huis en de omgeving bieden veel mogelijkheden voor een ontspannen vakantie. Vanuit uw vakantiehuis wandelt u binnen 5 minuten in het bos en met de fiets bent u met 15 minuten aan het strand van Castricum aan Zee.

Naast natuur is er ook cultuur. Het kunstenaarsdorp Bergen (15 km) is leuke bestemming van een mooie fietstocht, door de duinen of door de polder. Bergen heeft leuke terrasjes maar ook een aantal galeries en museum Kranenburgh, dat naast wisselende tentoonstellingen een vaste collectie schilderijen van de Bergense School in huis heeft. In het voorjaar is de route naar Bergen ook erg mooi door de bollenvelden die u tegenkomt.

In de omgeving liggen ook een aantal historische steden die de moeite waard zijn: Alkmaar (10 km), Haarlem (20 km) en natuurlijk Amsterdam (30 km). De steden zijn goed te bereiken met eigen vervoer, maar ook met openbaar vervoer. Met de trein bent u in een half uur in Amsterdam.